У Криму оштрафували дружину фігуранта сімферопольської “справи Хізб ут-Тахрір” Абдулаєву

Дата: 22 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю мировий суд у Сімферополі оштрафував дружину фігуранта “справи Хізб ут-Тахрір” Феру Абдуллаєву, яку звинувачували в непокорі судовим приставам, на 500 рублів.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Під час засідання захисник Абдуллаєвої Ліля Гемеджі зазначила, що вимоги пристава покинути будівлю суду були незаконними: “Громадський порядок вона не порушувала, а дії пристава викликані якимись його особистими антипатіями”.

“Я бачу, що ви щиро намагаєтеся розібратися в ситуації, вам складно винести рішення. Але я не обманюю, я мусульманка, мені релігія забороняє обманювати, я Бога боюся”, – звернулася Абдуллаєва до мирового судді.

Сергій Березка, який складав протокол, не погодився з рішенням суду 6 лютого, припинив адміністративну справу відносно Фери Абдуллаєвої в зв’язку з відсутністю складу правопорушення, і подав апеляцію, яку суд розглянув 15 лютого. Громадська захисниця Абдуллаєвої Ліля Гемеджі зі скаргою пристава не погодилась.

Фера Абдуллаєва, яка 8 грудня намагалася потрапити на засідання суду, на якому мали винести рішення про продовження арешту її чоловіка Узеїра Абдуллаєва, заявила, що вважає себе невинуватою.

8 грудня під час чергового закритого засідання у “справі Хізб ут-Тахрір”, Абдуллаєва стояла на майданчику другого поверху в будівлі Верховного суду Криму. Судові пристави вимагали від Абдуллаєвої спуститися на перший поверх суду. Коли вона стала заперечувати, її затримали і склали адмінпротокол.

Захисники заарештованих і засуджених у “справі Хізб ут-Тахрір” кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці та кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter