У Криму окупаційна влада вдвічі скоротила перелік місць для мирних зібрань

Дата: 25 Липня 2016
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму так звані органи влади вдвічі зменшили кількість місць, визначених для проведення масових заходів таких, як зібрання, мітинги, марші, демонстрації, пікетування.

Як повідомляє Кримська правозахисна група, у  2014 році російська влада Криму визначила 717 місць, де можна було отримати дозвіл на проведення мирних зібрань, на початку липня цього року в перелік внесли зміни і  таких місць стало 366.

Зокрема, значно менше залишили допустимих місць для мирних зібрань в Євпаторії, Судаку, Ялті. У два рази скоротили місця для проведення мирних зібрань в Джанкої, Красноперекопську, Радянському, Сакському, Бахчисарайському, Ленінському і Нижньогірському районах. У Красноперекопському, Красногвардійському, Чорноморському і Джанкойському районах скоротили такі місця в три рази, а в Керчі – в 5 разів. При цьому в Керчі тепер не можна проводити мирні масові акції біля будівлі міської влади.

Причина цих змін не вказана, зазначають правозахисники.

Як наголосили у Кримській правозахисній групі, таким чином у Криму російська влада необґрунтовано обмежує право на свободу зібрань, що закріплене у статті 20 Загальної декларації прав людини, статті 21 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права чи статті 11 європейської Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter