У Криму провели обшук у будинку активістки Українського культурного центру

Дата: 28 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

У Сімферополі вранці 28 листопада в будинку активістки Українського культурного центру Галини Балабан російські силовики провели обшук.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

Як повідомив у Facebook кримський активіст Михайло Батрак, під час обшуку вилучили техніку та цифрові носії. “Наразі вона вже на роботі без засобів зв’язку, бо її телефон вилучили під час обшуку. Обшук проходив у помешканні, де живе Галина, без присутності адвоката. Причиною обшуку, озвученою силовиками, стала публікація в соціальній мережі “Вконтакте”, що має нібито екстремістський характер”, – написав активіст.

Коментарів російських силовиків з приводу обшуку немає.

29 серпня російські силовики проводили обшук у будинку активістки Українського культурного центру (УКЦ) Ольги Павленко за підозрою у зв’язках її та членів її сім’ї із забороненим на території сусідньої Росії “Правим сектором”. Пізніше стало відомо, що Павленко виїхала з Криму.

У квітні цього року активістів Українського культурного центру в Криму Олену Попову та Ольгу Павленко викликав “на бесіду” старший помічник російського прокурора Сімферополя Олексій Пучков. Співробітника прокуратури цікавила робота Центру і випуск газети “Кримський терен”. Активістки скористалися правом не свідчити проти себе і своїх близьких.

Український культурний центр Криму не є політичною організацією. Він створений активістами з метою збереження і популяризації на півострові української культури. Водночас на учасників Центру чинять тиск: викликають на допити і “бесіди” до правоохоронних органів, попереджають про неприпустимість екстремізму. Одному з лідерів Українського культурного центру в Криму Леоніду Кузьміну в 2017 році після погроз і тиску з боку силовиків довелося залишити півострів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter