У Криму газета “Авдет” втратила офіс, журналісти працюють із дому

Дата: 22 Липня 2016
A+ A- Підписатися

В анексованому Росією Криму співробітники кримськотатарської газети “Авдет”, яка втратила офіс, працюють із дому.

Про це в коментарі Крим.Реалії розповів перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял.

“Приміщення поки немає, “висять у повітрі”. Кожен пише для “Авдет” у себе вдома. Зараз редакція працює дисперсно”, – зазначив він.

За його словами, поки невідомо, де проходитимуть засідання сімферопольського меджлісу, активним пошуком офісу для цього ще ніхто не займався.

Джелял зазначив, що редакція “Авдет”, яка залишилась без офісу, не звертатиметься до суду з тієї причини, що формально це приміщення належить Духовному управлінню мусульман Криму і Севастополя.

Крим.Реалії нагадують, що 19 липня Наріман Джелял повідомив, що сімферопольський регіональний меджліс і кримськотатарська газета “Авдет” залишились без офісу.

За його інформацією, протягом багатьох років Сімферопольський регіональний меджліс розміщувався в офісі на вул. Чехова 20. Після арешту Центрального офісу Меджлісу кримськотатарського народу у вересні 2014 року туди ж перемістилася редакція газети “Авдет”, яка так і не змогла пройти перереєстрацію і виходить за підтримки людей тиражем до 1000 екземплярів. Джелял також повідомив, що в цьому ж офісі останні два роки проходили засідання Меджлісу кримськотатарського народу, зборів ветеранів національного руху кримських татар та інші заходи.

Він зазначив, що за останні півроку це друга спроба видворити регіональний меджліс і редакцію газети з офісу.

Як відомо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це “відновленням історичної справедливості”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter