У Криму ФСБ з автоматами обшукує будинки кримських татар (доповнена)

Дата: 12 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

Сьогодні зранку співробітники ФСБ Росії влаштували обшуки в будинках кримських татар в селі Строганівка і на масиві Кам’янка в передмісті Сімферополя.

Про це на своїй сторінці Facebook написав журналіст кримськотатарського каналу ATR Шевкет Наматуллаєв.

“Шукають чергових “терористів”. До речі, ті люди, у яких проходять обшуки, нещодавно повернулися з Хаджу. Для залякування і психологічного тиску підтягнули десятки співробітників ОМОН з автоматами і автозаки! Сусідів і родичів навіть близько не підпускають до будинків тих, кого обшукували, у них свої поняті”, – написав він.

За словами Наматуллаєва, матері одного з обшукуваних стало погано, після того як омонівці її штовхали і не пустили в будинок. Відтак вони ще й довго не допускали до неї лікарів “швидкої”.

Журналіст додав, що після обшуку деяких кримських татар відвезли в управління ФСБ.

Водночас, політолог Елеонора Дюльбер повідомила, що обшуки відбулися в будинках Рустема Ісмаїлова (32 роки, Кам’янка),  Узеїра Абдуллаєва (42 роки, Строганівка), Теймура Абдуллаєва (41 рік, Строганівка), Еміля Джемадінова, Айдера Саледінова.

Як повідомив пізніше на своїй сторінці в Facebook глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, після проведення обшуку у Рустема Ісмаїлова, силовики поїхали до його батька, який живе в Білогірську.

Наразі російські силовики не повідомляють, у зв’язку з чим проводяться ці слідчі дії.

Як відомо, після окупації Криму Росією обшуки у кримських татар відбуваються регулярно. Також представники цього народу часто опиняються в ув’язненні за звинуваченням в екстремізмі або зникають.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter