У Криму до активіста Балуха викликали швидку в ізолятор

Дата: 29 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

У середу в анексованому Криму до українського активіста Володимира Балуха викликали швидку допомогу.

Про це повідомила його дружина Наталія Балух, передає Кримська правозахисна група.

“Українець в даний момент знаходиться на території Криму, в ізоляторі тимчасового утримання в смт. Роздольне. За інформацією дружини Балуха, доктор, який оглядав Володимира, не поставив йому діагноз, не видав ніяких документів, які б підтверджували свій візит, проте призначив список ліків, який пізніше передали дружині”, – сказано у повідомленні.

Вказується, що дружина куплені ліки передала черговому ізолятора.

“Серед призначених лікарем препаратів є антибіотик, засоби від риніту і кашлю, а також таблетки для лікування хвороб шлунково-кишкового тракту. Чи отримав в результаті Володимир ці ліки, на даний момент невідомо. Також невідомий і точний діагноз українця”, – повідомляє група.

Дружина також зазначила, що останній раз бачила Володимира на засіданні суду 27 грудня.

“Поспілкуватися нам не дали. Виглядає він болісно і схуд”, – розповіла вона.

Нагадаємо, 8 грудня 2016 року співробітники ФСБ провели обшуки в селі Серебрянка Роздольненського району Криму, в будинках Балуха і його матері, і “знайшли” на горищі будинку патрони і динаміт. Це не перший обшук в будинку активіста, кожен раз під час обшуків у нього знімали з даху будинку і вилучали український прапор. Є підстави вважати, що патрони були підкинуті під час обшуку з метою фальсифікації нової кримінальної справи проти активіста.

12 грудня, Роздольненський районний “суд” Криму обрав запобіжний захід Балуху у вигляді тримання під вартою строком на 30 діб. “Суд” залишив без уваги той факт, що процесуальні документи були складені з істотними порушеннями, і що на утриманні у Володимира знаходиться стара мати, якій 73 роки.

14 грудня слідчий у присутності адвоката пред’явив українцеві звинувачення за ч.1 ст. 222 КК РФ. Кримчанин з висунутим обвинуваченням не згоден і провину не визнає.

Кримська правозахисна група 26 грудня повідомляла, що у Балуха хронічний бронхіт, а в переповненій камері СІЗО хвороба загострилася.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter