У кримчан забирають назад російські паспорти

Дата: 25 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Влада Криму вилучає раніше видані російські паспорти у людей без прописки на окупованому півострові.

Як пише російське видання “Коммерсантъ“, найчастіше з цією проблемою стикаються студенти, що мешкають у гуртожитках, які звертаються до Федеральної міграційної служби для заміни паспорта після досягнення двадцятиріччя. Чиновники забирають у них документ, пояснюючи, що він отриманий незаконно, оскільки у його власника немає постійної реєстрації. Студенти зрештою стикаються із загрозою відрахування. У Федеральній міграційній службі Криму виданню заявили, що рік тому громадянство їм було надано помилково.

Зокрема, в такій ситуації опинилася 20-річна Юлія, студентка Кримського федерального університету ім. Вернадського. Вона отримала російський паспорт минулого літа і оформила по ньому страховий номер індивідуального особового рахунку, медичну страховку та закордонний паспорт. Коли цього року вона прийшла до відділення ФМС, щоб, згідно з вимогами російського законодавства, замінити документи по досягненні 20-річного віку, співробітники служби вилучили паспорт і відмовилися його повертати.

Раніше у ФМС заявляли, що відсутність штампу в паспорті не дає підстав вважати, що людина не є мешканцем півострова. Чиновники стверджували, що факт постійного проживання в Криму на момент референдуму можна буде підтвердити будь-якими офіційними документами на зразок трудового договору або довідки з місця проживання. І дійсно, мешканці, які не мали прописки на момент референдуму, спокійно отримували російські паспорти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter