У компанії Ecolines визнали, що неправомірно відмовили українці з біометричним паспортом

Дата: 26 Червня 2017
A+ A- Підписатися

Автобусна компанія Ecolines перепросила за свого співробітника, який відмовив у перевезенні на рейсі до Болгарії 12-річній українці, яка мала біометричний паспорт.

Про це компанія написала на своїй сторінці у Facebook.

“В результаті розслідування стосовно випадку, який склався, ми офіційно повідомляємо, що провідник припустився помилки, виконуючи свої обов’язки. Правила безвізового режиму діють досить короткий час, відсутність досвіду і спричинила некомпетентну поведінку провідника під час посадки на рейс Київ-Варна (24.06.17)”, – заявили в компанії.

В  Ecolines  додали, що, у відповідності до закону “Про відповідальність перевізників під час здійснення міжнародних пасажирських перевезень”, перевізники за невиконання обов’язку перевірити перед початком міжнародного пасажирського перевезення наявність у пасажира документів, необхідних для в’їзду до держави прямування, транзиту, що призвело до перевезення, чи спроби перевезення пасажира через державний кордон України без необхідних документів, несуть відповідальність у вигляді штрафу за кожного такого пасажира. Тому провідники або водії всіх міжнародних рейсів дійсно перевіряють наявність документів, які дозволяють перетинати кордон Шенгенської зони.

Компанія також стверджує, що не хотіла перешкоджати українцям користуватись безвізом та обіцяє посилити навчання та інструктаж співробітників щодо документів, які необхідні для перетину кордону.

“Компанія Ecolines приносить вибачення усім нашим пасажирам, зокрема, родині – Сергію, Ірині, Олександру та Дарії, які не змогли скористатися поїздкою. Наразі ми намагаємося зв’язатись для обговорення надання компенсації за невикористану поїздку”, – додали в компанії.

Як повідомлялося, 12-річну українку з біометричним паспортом не пустили в автобус компанії Ecolines, який здійснював рейс до Болгарії. Провідник написала на квитку: “відмова у поїздці – немає візи, лише біометрія”.

Нагадаємо, в ніч на 11 червня країни-члени Євросоюзу запровадили безвізовий режим для України. Таким чином з 11 червня всі громадяни України, які мають біометричний паспорт, зможуть відвідувати без віз 30 країн Європи: всі країни ЄС, крім Великої Британії та Ірландії, а також Швейцарію, Ліхтенштейн, Ісландію та Норвегію.

Це означає, що Болгарія, Румунія, Хорватія та Кіпр, які не входять до Шенгенської зони, від 11 червня також пускатимуть українців без віз.

Українці можуть перебувати там до 90 днів протягом кожних 180 днів.

Про вимоги до перетину кордону під час безвізового режиму читайте в публікаціях: “До безвізу. Які документи можуть запитати в українців на кордоні” та “В яких випадках українців не пускатимуть до ЄС – пояснення від МЗС”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter