У Києві вшановують пам’ять Павла Шеремета

Дата: 20 Липня 2018
A+ A- Підписатися

У Києві на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка проходить акція пам’яті журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє “Українська правда”.

На місце вбивства журналіста зібрались його колеги та друзі. Зокрема, серед людей є депутати Верховної Ради, активісти, посол США Марі Йованович та інші.

“Люди несуть квіти, дехто тримає чорні таблички з датою загибелі журналіста і написом “Павло Шеремет. 2 роки. Вбивці досі не знайдені”, – повідомляють журналісти.

Журналіст Павло Шеремет загинув уранці 20 липня внаслідок вибуху авто керівника видання Олени Притули, в якому він перебував.

Вибуховий пристрій, який підірвав автомобіль з журналістом Павлом Шереметом, був закладений близько до місця водія. Поліція кваліфікувала подію  за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність. 22 липня справа була передана до Головного слідчого управління МВС, Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво.

У другі роковини смерті Шеремета правозахисники виступили з заявою, де вимагають публічного звіту від правоохоронних органів – Національної поліції, Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України – про перебіг розслідування вбивства.

“Ми вимагаємо конкретних дій, а не чергових заяв про необхідність розслідування. Інакше “справа честі” стане величезною ганьбою для всієї української влади та країни загалом”, – написали вони.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter