У Києві вночі пошкодили магазин, який є учасником Карти дружніх місць до ЛГБТ

Дата: 11 Травня 2017
A+ A- Підписатися

У ніч на 11 травня невідомі пошкодили будівлю магазину Lush Ukraine (вулиця Басейна, 15, Київ), що є учасником Карти дружніх місць до ЛГБТ-спільноти та наклеїв наліпку We are friendly.

Про це повідомляє громадська організація “KyivPride” на своїй сторінці у Facebook.

Нападники зробили напис великими літерами: “Україна проти збочень! Забирайтесь геть!”.

“Ми обурені цим злочином на ґрунті ненависті, причиною якого стала нетерпимість до ЛГБТ. Вважаємо, що такі злочини є особливо небезпечними та мають тенденцію до збільшення, оскільки нападники вважають свої дії морально виправданими. Непокаране зло зростає. Якщо наша правоохоронна система не зможе ефективно покарати і засудити злочини на ґрунті ненависті, такі та інші потенційні злочинці вважатимуть за належне продовжувати свою діяльність та шукати нові, жорсткіші методи залякування ЛГБТІ-спільноти”, – зазначають у “KyivPride”.

В організації вимагають неупередженого розслідування вказаного злочину та притягнення до відповідальності винних осіб.

У “KyivPride” також повідомили, що власники магазину бажають і далі дотримуватися своїх принципів та не будуть відмовлятися від участі в Карті дружніх місць.

В організації закликають всіх, хто поважає права людини, проявити солідарність та приєднатися до мовчазної акції підтримки магазину, який постраждав через своє дружнє ставлення до ЛГБТІ.

Для цього потрібно: або написати пост підтримки та затегати @Lush Ukraine, або прийти в магазин на вул. Басейній, 15, Київ та купити будь-який товар магазину, висловивши свою підтримку усно або ж залишивши листівку зі словами підтримки для компанії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter