У Києві виявили мертвим журналіста Олександра Щетиніна

Дата: 28 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

У Києві знайшли мертвим засновника російського інформаційного агентства “Новий Регіон”, журналіста Олександра Щетиніна.

Як повідомляє прес-служба столичного главку Нацполіції, правоохоронці отримали повідомлення про виявлення тіла близько півночі.

“На балконі виявили чоловіка із вогнепальним пораненням голови. За попередніми висновками судмедексперта, смерть наступила у період із 20:00 до 21:30”, – йдеться у повідомленні.

“Під час огляду місця події правоохоронці вилучили стріляну гільзу, травматичний пістолет, магазини до нього та передсмертну записку. Двері у квартиру були зачинені, обстановка у помешканні не порушена”, – повідомили у поліції.

Поліція порушила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України з додатковою правовою кваліфікацією – “самогубство”.

Основними версіями загибелі журналіста поліція Києва розглядає самогубство і його професійну діяльність.

За словами начальника міської поліції Андрія Крищенка, обставини події вказують на те, що журналіст вчинив самогубство.

“Проте до завершення всіх експертиз і встановлення всіх фактів поліція розслідуватиме справу як справу про навмисне вбивство”, – цитує службовця Інтерфакс-Україна.

“Тільки-но спілкувався із фаховим судмедекспертом, ця служба, як відомо, поза системою МВС взагалі. За його даними – на тілі немає жодних ознак, які б свідчили про насильницький характер злочину”,написав на своїй сторінці у мережі Facebook речник МВС Артем Шевченко.

Олександр Щетинін жив у Києві з 2005 року. У 2014 році він відмовився від російського громадянства. Згодом вступив до Національної спілки журналістів України.

Нагадаємо, рано вранці 20 липня у Києві загинув журналіст Павло Шеремет в авто, яке вибухнуло. Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter