У Києві відкрили медичний центр для ВІЛ-позитивних пацієнтів

Дата: 31 Травня 2018
A+ A- Підписатися

На вулиці Межигірській у Києві почав працювати неприбутковий медичний центр “100% життя”, в якому надають допомогу ВІЛ-позитивним пацієнтам, людям з груп ризику, а також усім іншим киянам. У центрі обіцяють надавати послуги без дискримінації.

Про це пише видання “Хмарочос”.

Центр відкрила Всеукраїнська мережа ЛЖВ. У ньому приймають лікарі загальної практики сімейної медицини, а також вузькі спеціалісти – інфекціоністи, невропатолог, нарколог, психіатр, дерматовенеролог, гінеколог тощо. Тут обіцяють забезпечити світові протоколи лікування, новітні препарати, а також відсутність стигми та дискримінації, незалежно від статусу пацієнтів.

“Цей заклад є інклюзивним та відкритим простором, який має на меті стати прикладом моделі, коли в центрі уваги є пацієнт”, – заявила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

У центрі можна здати різні категорії аналізів, зокрема експрес-тест на ВІЛ. У разі позитивного результату пацієнт отримає консультацію психолога та допомогу соціального працівника.

Нагадаємо, у березні жителі Чернігова протестували проти відкриття приватної клініки, у якій мають обслуговуватися наркозалежні та ВІЛ-позитивні люди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter