У Києві вчетверте вручать волонтерську премію. Подавайте номінантів!

Дата: 25 Жовтня 2017
A+ A- Підписатися

Громадська ініціатива Євромайдан SOS 30 листопада вчетверте проведе урочисте вручення волонтерської премії.

Волонтерська премія Євромайдану SOS – це всеукраїнська недержавна нагорода, яку присуджують за волонтерську роботу “звичайним людям, які роблять надзвичайні речі” в усіх галузях громадського життя: допомога дітям, інклюзивність, допомога армії, екологічне волонтерство, організація збору крові.

Нагорода була заснована щоб привернути увагу суспільства до внеску волонтерів, які щоденною діяльністю змінюють країну. 

“Ми раді розказати вам про небайдужих людей, чиїми руками твориться краще майбутнє нашої країни. Це ті, хто невтомно лупає скалу зневіри та наважується на вчинок. Справжні герої – це звичайні люди, які роблять надзвичайні речі!”, – зазначено на сторінці Євромайдан SOS у Фейсбук.

Номінувати волонтерів може будь-хто. Журі обирає трьох лауреатів премії, історії волонтерства яких вражають та надихають інших.

Євромайдан SOS закликав подавати кандидатури номінантів. Для цього слід завантажити та заповнити анкету за посиланням: https://goo.gl/VhFXF8 та відправити на електронну скриньку evromaidansos@gmail.com до 21 години 01 листопада 2017 року із темою листа “Волонтерська премія 2017”.

Перелік усіх номінантів буде оприлюднений до 25 листопада 2017року. 

На сторінці організатора премії вже почали представлення номінантів. Перший – це Леонід Краснопольський. 

Леонід став волонтером навесні 2014 року у Донецьку, до війни був дизайнером чоловічого одягу. За свою волонтерську діяльність (допомога українській армії) в квітні-липні 2014 року бойовики “ДНР” захопили його в полон. Після вимушеного переїзду до м. Дніпра заснував свій волонтерський центр на новому місці. Останнім проектом Леоніда став комікс “Охоронці Країни” – патріотична графічна новела, яка яскраво описує боротьбу добра зі злом у вигаданому світі, який включає умовний Донбас та Крим (острів Керем). Леонід став одним з найбільш відомих волонтерів українського Донбасу і був відзнятий в документальному циклі телепередач “Нові герої Донбасу”. Допомагає багатьом добровольчим батальйонам та підрозділам ЗСУ.

Ще одна номінантка – це Тетяна Дремова. 

З 2014 року Тетяна – волонтер Ірпінського військового госпіталю. Приїжджає зранку після добового чергування на основній роботі. Вона допомагає бійцям на волонтерському складі в шпиталі, когось треба пригостити смачненьким, когось перевдягнути в цивільне з військової форми, з кимось просто поговорити, вислухати, підтримати. Вона підтримує зв’язок з хлопцями і після виписки з госпіталя, надсилає посилки з необхідним. Тетяна чудово вишиває, її роботи продаються на аукціоні створеному для допомоги в придбанні ліків для бійців, що лікуються в Ірпінському госпіталю, а також часто стають подарунками бійцям. 

Лауреатом нагороди 2016 року став 29-річний Антон Дубішин, який у 2014 році почав допомагати в військовому госпіталі, не зважаючи на вроджену хворобу, через яку Антон може рухати лише м’язами пальців рук та обличчя. Три роки він допомагає пораненим бійцям, а також дітям-сиротам.

Ще одна лауреатка Людмила Глондар – волонтерка, брат якої з лютого 2015 року перебуває у полоні. І з того часу Людмила бореться за звільнення свого брата й інших військовополонених. 

Прикладом роботи, що завоював приз глядацьких симпатій читачів соцмереж став Аскольд Наумець 80-річний волонтер, який щомісяця віддає частину своєї пенсії у Центр для переселенців на Фролівській. Він приходить щомісяця в день отримання пенсії, незважаючи на дощ, сніг та проблеми з зором, уже четвертий рік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter