У Києві побили правозахисника Дядюка, який бореться із незаконними забудовами

Дата: 13 Червня 2017
A+ A- Підписатися

Сьогодні вранці у Києві побили правозахисника та адвоката Олександра Дядюка, який активно бореться із незаконними забудовами.

Про це сам Дядюк повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук.

За його словами, вранці, коли він йшов на засідання суду із забудовником ЖК “Празький квартал-2”, до нього підійшли троє невідомих і без попередження почали бити. Спочатку намагалися пошкодити обличчя, потім збили з ніг і стали бити ногами.

“Били впритул до дитячого садка, повз який я йшов, прямо на очах у дітей і вихователів. І це мене, може, врятувало, бо підбігли виховательки, підняли хай, і ці три бандити втекли”, – пише Дядюк.

Олександр Дядюк сьогодні об 11:50 мав потрапити на засідання апеляційного суду по справі житлового комплексу “Празький квартал-2”, що будується в селі Петропавлівська-Борщагівка.

Дядюк впевнений, що напад пов’язаний саме з цією справою.

Згідно з моніторингом Центру інформації про права людини, це вже другий напад на Дядюка цього року. У січні 2017 йому спалили автомобіль. Також невідомі спалили автомобілі активістки Валентини Аксьоновой, яка також займається питаннями порушень законодавства на “Празькому кварталі-2”.

“Громадське радіо” нагадує, що будівництво ЖК “Празький квартал-2” (компанії Building Development Holding) було зупинене Держархбудінспекцією.

Пізніше ДАБІ винесла припис на призупинення будівництва. У січні 2017 року забудовник намагався оскаржити припис в Адміністративному суді Києва, але в нього не вийшло. Тоді він звернувся в суд області, де його клопотання задовольнили.

Як повідомляє “Українська правда. Київ” з посиланням на слова активістки Валентини Аксьонової, ідентичне рішення цей же суддя виніс і по іншому проблемному об’єкту ЖК “Ехо парк” цього ж забудовника.

“Але 1 червня 2017 року громада оскаржила даний запобіжний захід в суді. У ЖК “Ехо парк” на даний час декларації скасовані, винесено припис на призупинення будівництва та на знесення. 13 червня суд має розглядати апеляційну скаргу на такий самий запобіжний захід і по ЖК “Празький квартал-2“, — зазначилаактивістка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter