У Києві побили активіста, який бореться проти забудовника BD Holding у Петропавлівській Борщагівці

Дата: 13 Липня 2017
A+ A- Підписатися

У передмісті Києва неподалік сільради Петропавлівської Борщагівки 9 липня побили активіста Святослава Шевцова, який бореться проти забудовника BD Holding у Петропавлівській Борщагівці.

Про це Шевцов розповів координаторці проектів Центру інформації про права людини Людмила Янкіна, яка спілкувалась з ним у лікарні.

Шевцов розповів, що прибічник міського голови Миколи Кадебського Іван Рудяк, який очолює, за його словами, підставну громадську організацію “Люди”, вдарив його спочатку кулаком в обличчя, а потім головою у ніс. Зараз постраждалий знаходиться у хірургічному відділенні Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району зі струсом головного мозку та переломом перегородки носа. Наразі чоловік чекає на хірургічну операцію. 

Активіст пов’язує Івана Рудяка із забудовником BD Holding. 

За його словами, нападник перед побиттям обурювався його дописом у мережі Facebook і мав претензію стосовно того, що Шевцов пише неправду. У дописі Шевцов описував зв’язок між міським головою, СБУ, поліцією, забудовником та депутатами.

Окрім цього, постраждалий вважає, що побиття спровокувала опублікована в соцмережі відповідь СБУ про те, що Іван Рудяк не має жодного відношення до СБУ. Очільник громадської організації раніше вказував, що він є головою Громадської ради при СБУ.

Святослав Шевцов розповів, що громадська організація “Люди” почала свою роботу в Петропавлівській Борщагівці на початку 2016 року. Офіс організації знаходиться в приміщенні сільради. 

Депутат сільської ради Володимир Тітов розповів Центру інформації про права людини, що він спільно із Шевцовим намагався подати заяву в поліцію. Однак її “не прийняли через відсутність складу злочину”.

Викрикування з погрозами з боку Рудяка на адресу депутата поліція не вважає причиною приймати заяву.

За словами самого ж активіста, його джерело повідомило, що “12 липня до відділку поліції дзвонили з СБУ з наказом, щоби заяву не зареєстрували та закрили питання”.

Раніше телепрограма “Слідство Iнфо” повідомляла про побиття адвоката Олександра Дядюка, який захищає інтереси громади проти забудовника BD Holding. Наразі компанія зводить багатоповерховий житловий комплекс “Празький-2” з порушеннями будівельних норм. Будівельник мав би будувати чотириповерховий будинок. 

У січні 2017 року невідомі підпалили автівку Олександру Дядюку. 

Після виходу сюжету про BD Holding команда “Слідства Інфо” отримувала погрози. 

Окрім цього, у квітні 2017 року невідомі спалили двоє автівок активістки Валентині Аксьоновій. Жінка виступає проти забудови BD Holding у Вумівському лісі Петропавлівської Борщагівки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter