У Києві планують акції на підтримку білоруських активістів

Дата: 28 Липня 2015
A+ A- Підписатися
 
Цього року 4 серпня вже вчетверте відбудеться Міжнародний день солідарності з громадянським суспільством Білорусі.

У цей день українські активісти планують акції на підтримку своїх білоруських колег. До акцій можуть долучитися всі бажаючі.

О 13:00 біля білоруського посольства (Київ, вул. М. Коцюбинського, 3) відбудеться акція “Не дай розстріляти права та свободи!”. Бажано брати з собою квіти для покладання до пам’ятника письменнику Володимиру Короткевичу, плакати на підтримку та якомога більше прапорів різних країн (Це необхідно для невеличкого перфомансу. Всі прапори будуть цілі та неушкоджені).

О 21:00 біля пам’ятника активісту Євромайдану, білорусу Михайлу Жизневському (біля входу до стадіону “Динамо”) відбудеться покладання квітів та запалення свічок.

Також організатори пропонують підтримати білоруських активістів таким чином:

– поставити волошку собі на аватарку – персональну, сторінки або організації;

– із хештегом #4aug поширювати пости офіційної сторінки міжнародної кампанії та взагалі інформацію про День солідарності;

– сфотографувати або записати на відео звернення на підтримку громадських організацій Білорусі та поширити через соцмережі.

Нагадаємо, 4 серпня 2011 року був заарештований відомий білоруський правозахисник Алесь Бєляцький. Хоча він був достроково звільнений у 2014 році, тиск на правозахисників та активістів не припинився – влада Білорусі на 3 роки видворила з країни Олену Тонкачову, керівницю правозахисної організації Lawtrend.

Ситуація з правами людини в Білорусі практично не змінилася за останні 20 років: як і раніше, застосовується смертна кара, люди сидять у в’язницях за політичні погляди, обмежуються громадянські свободи. Але навіть в цих умовах правозахисники та активісти продовжують роботу, просуваючи цінності ненасильництва та прав людини.

 
Акція солідарності з громадянським суспільством Білорусі – це можливість висловити нашу підтримку і показати, що вони не самотні у своїх діях, а також розповісти жителям різних країн і міст про цих борців за свободу і повторити різними мовами: “Солідарність сильніше репресій!”.
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter