У Києві гей заявив, що його звільнили через сексуальну орієнтацію

Дата: 27 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Киянин Віталій Попеску заявляє, що його звільнили з роботи в салоні міжкімнатних дверей компанії “Мірон Хаус” за через сексуальну орієнтацію.

Про це Попеску написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

Він відзначив, що 23 червня один із співвласників компанії, “діставши золотий хрест, почав розпитувати підлеглого про його особисте життя”.

“За його словами, в фейсбуці він побачив, що я живу з чоловіком, і йому до нервових тиків крізь зуби необхідно було дізнатися, що нас пов’язує. Моя відповідь, що це не стосується ні його особисто, ні моєї роботи, шанувальника “традиційних” цінностей не задовольнив … Бачачи, що конструктивним діалогом в даному випадку і не пахне, я встав з-за столу і сказав, що не має наміру обговорювати з ним своє особисте життя. “Збирай речі і йди. Тебе звільнено”. Оскільки офіційно оформленим я не був, пред’являти законних претензій не можу”, – пише Попеску.

Він додає, що його пост не скарга, а “відповідь всім тим коментаторам Маршу рівності, які з піною біля рота кричали, що ніякої дискримінації у нас в країні немає і ні яких маршів ми не потребуємо”.

У коментарі ЛГБТ-порталу України в компанії “Мірон Хаус” заявили: “Відбулося переривання стажування Віталія Попеску, в зв’язку з невиконанням професійних обов’язків, використання випробувального терміну в салоні в своїх особистих справах, а саме: спілкування у соцмережах та перегляду відеоконтенту, про що був неодноразово попереджений”.

У свою чергу в ефірі Громадського радіо Попеску зазначив, що у компанії говорять неправду, але свідків розмови немає, оскільки працедавець попросив секретарку вийти з кімнати і вони розмовляли сам на сам.

Попеску також додав, що він пропрацював в компанії більше двох тижнів, про які в коментарі говорить працедавець, про що можуть свідчити його підписи в журналі прийому товару.

Він також спростовує своє неналежне виконання роботи, оскільки в нього були задоволені клієнти.

За словами Попеску, йому вже пропонували допомогу правозахисні організації та окремі адвокати.

“Але перше, що я зроблю, – це звернуся до податкової, адже, коли я влаштовувався на роботу, мені обіцяли офіційне працевлаштування, але ніякого договору зі мною ніхто не підписував”, – зазначає він.

Нагадаємо, що минулого року Верховна Рада України включила заборону дискримінації за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності в трудове законодавство.

Фото Громадське радіо

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter