У Києві 26 лютого пройде “Марш Солідарності. Крим – UA”

Дата: 24 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

У Києві 26 лютого на Алеї Небесної Сотні (між Майданом Незалежності та вул. Інститутською) пройде “Марш Солідарності. Крим – UA” на знак солідарності з кримськотатарським народом, українцями і людьми інших національностей, які проживають у тимчасово окупованому Росією Криму і зберігають власну гідність та вірність Україні.

Про це повідомляється на сторінці заходу у Фейсбук.

Організаторами маршу виступають Меджліс кримськотатарського народу, Кримськотатарський Ресурсний Центр, ГО “АвтоМайдан Київ”, ГО “Ліберально-демократична ліга України”, ГР “Полонені”, ГО “Земляцтво кримських татар”, “Всесвітній Рух Патріотів України”, ГО “Кримська Родина” , “Крим – SOS” та інші.

“Ми понесемо разом державні прапори України і кримськотатарські національні прапори, вшануємо пам’ять убитих російськими окупантами співгромадян, піднімемо портрети насильно викрадених співвітчизників і політичних в’язнів, взятих в заручники ФСБ РФ”, – повідомляють організатори.

Вони запрошують всіх бажаючих зібратись 26 лютого о 14:00 на Алеї Небесної Сотні (навпроти готелю “Україна”), звідки розпочнеться Марш Солідарності.

Учасники акції пройдуть наступним маршрутом: Алея Небесної Сотні – вулиця Інститутська – вулиця Шовковична – вулиця Грушевського – Європейська площа – вулиця Хрещатик – Майдан Незалежності.

Організатори нагадують, що 26 лютого 2014 року близько 15 тисяч кримських татар, тисячі українців і жителів Криму інших національностей на заклик Меджлісу кримськотатарського народу прийшли до Верховної Ради АР Крим і не дозволили проросійським депутатам прийняти антиконституційні рішення щодо відділення Криму від України.

В цей день громадянське суспільство Криму мирним шляхом в правовий спосіб відстояло територіальну цілісність України, не дозволивши Росії та її агентам в Криму провести позачергову сесію, щоб зімітувати ніби-то добровільний “перехід” Криму до Росії. Тому 26 лютого – це День кримського опору.

Однак уранці 27 лютого 2014 року Путін ввів в дію силовий варіант захоплення Криму. Згодом всі вулиці міст і магістральні дороги півострова заповнили російські війська. Ними ж було захоплено адміністративні будівлі, взято в облогу гарнізони Збройних сил України, захоплені морські порти та аеродроми.

Масовий ненасильницький опір жителів Криму, на жаль, не зміг запобігти тимчасовій окупації Криму, яка триває вже 3 роки. У заручниках російських окупантів залишається кримськотатарський народ – корінний народ Криму, сотні тисяч українців і жителів півострова інших національностей, які зберігають вірність Українській державі.

“Вони зберігають гідність і чекають нашої з вами допомоги! Вони вірять Україні і сподіваються на якнайшвидше відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах! Вони ненавидять російських окупантів і мріють про день, коли останній російський загарбник залишить Крим”, – говорять організатори маршу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter