У Херсонській області розширять мережу центрів, де кримчани зможуть оформлювати документи

Дата: 22 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

У Херсонській області збільшать кількість центрів надання адміністративних послуг, де кримчани зможуть оформляти документи.

Про це 22 лютого повідомив постійний представник президента України в Криму Борис Бабін в інтерв’ю виданню “Избирком”.

За його словами, йдеться про створення мережі центрів надання адміністративних послуг у Херсонській області.

“Кілька об’єднаних територіальних громад вирішили створити такі центри в Чаплинці, Каховці, Новотроїцькому, також буде розширено ЦНАП у Херсоні. Крім того, вирішується питання закупівлі відповідного обладнання в селі Преображенка, поблизу КПВВ “Каланчак”, і в селищі Новоолексіївка. Також до літа відбудеться розширення підрозділу державного підприємства “Документ”, який діє в Херсоні і тепер може обслуговувати з питань паспортизації максимум – трохи більше ніж 100 осіб на день, з них більше половини за статистикою – це кримчани”, – заявив Бабін.

За його словами, після розширення пропускна спроможність підрозділу підприємства “Документ” “збільшиться в п’ять разів уже в першому півріччі 2018 року”. “Таким чином, Україна зможе видавати 250 паспортів кримчанам кожного робочого дня в Херсоні”, – зазначив постійний представник президента України в Криму.

Як повідомлялося раніше, через запровадження електронної черги в паспортних столах мешканцям окупованого Криму стало складніше отримати українські паспорти. Щоб зареєструватися в такій черзі, потрібно отримати підтвердження реєстрації на український номер мобільного телефону, але в Криму український мобільний зв’язок не працює вже кілька років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter