У Харкові 23-річний ветеран АТО підірвав себе у житловому будинку

Дата: 25 Вересня 2017
A+ A- Підписатися

За твердженням поліції, 23-річний чоловік покінчив з життям, підірвавши себе гранатою на пожежних сходах між 7 і 8 поверхами житлового будинку.

Про це повідомляє поліція Харківської області на своїй сторінці у Фейсбук.

Як зазначили в поліції, інформація про подію надійшла до Індустріального відділу поліції 24 вересня о 20:30. Мешканці 16-поверхового будинку на вулиці Мохначанській, 83, почули вибух та негайно зателефонували за номером 101. На місце події виїхали пожежники, експерти вибухотехнічного управління, медики та слідчо-оперативна група Індустріального відділу поліції.

“В під’їзді будинку між 7 та 8 поверхом на пожежних сходах було виявлено тіло чоловіка. Як стало відомо, 23-річний мешканець будинку підірвав себе гранатою. Також було встановлено, що потерпілий минулого року повернувся із зони АТО. З місця події вилучено осколки та чеку від гранати Ф-1”, – йдеться в повідомленні.

За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України з позначкою “самогубство”.

Нагадаємо, у вересні 2017 року на базі Українського науково-дослідного інституту соціальної й судової психіатрії та наркології Міністерства охорони здоров’я створено реєстр суїцидів серед військовослужбовців і демобілізованих із зони АТО.

За статистикою у 2017 році кожен третій військовослужбовець отримував психологічну допомогу, але кількість суїцидів не зменшується. Тому необхідно аналізувати причини суїциду у кожному конкретному випадку.

Відповідно до Плану дій Національної стратегії з прав людини у 2016 році Міноборони створило психологічну службу у військових підрозділах ЗСУ.

Згідно зі звітом МОУ, “в контексті створення вказаної служби на даний час в Збройних Силах України впроваджується нова модель психологічного супроводження та надання психологічної допомоги особовому складу Збройних Сил України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter