У Ялті обшукали квартиру обвинуваченої за репости

Дата: 29 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

У квартирі жительки Ялти Еліни Мамедової, обвинуваченої російською владою Криму в розпалюванні ненависті і ворожнечі за репости декількох записів у соцмережі “ВКонтакте”, 28 листопада провели обшук.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

Слідчі заходи розпочалися о 19:30 за місцевим часом. Обшук проводили троє осіб зі слідчим Гайфуліним на чолі та двоє понятих, які приїхали разом. Шукали ноутбук, на якому Еліна нібито робила репости в соціальній мережі “ВКонтакте”.

“Вони зачитали постанову суду, не давши нам із нею ознайомитися. У постанові було вказано прізвище слідчого – Осокін, проводила обшук інша людина. Ноутбук не знайшли, тому що він зламався, і про це я їм говорила під час першого обшуку. У підсумку забрали зубну щітку: в постанові було сказано, що необхідна особиста річ для ДНК-тесту”, – розповіла Мамедова.

За словами Еліни, це, “мабуть, нова розвага в силових структур – обшук у мене вдома щопівроку проводити”.

Проти жительки села Аутка (Чехове, Велика Ялта) було порушено кримінальну справу за три репости в соціальній мережі “Вконтакте”. Еліну Мамедову звинувачують за частиною 1 статті 282 КК РФ (“Дії, спрямовані на розпалювання ненависті або ворожнечі, а також на приниження гідності людини або групи осіб за ознаками статі, раси, національності, мови, походження, ставлення до релігії, а також належності до будь-якої соціальної групи, здійснені публічно або з використанням засобів масової інформації чи інформаційно-телекомунікаційних мереж, зокрема мережі інтернет). Це записи за 2014–2015 роки.

Сама дівчина називає всі звинувачення проти неї “абсурдними” і припускає, що донос могли написати сусіди.

Нагадаємо, законопроект про пом’якшення покарання за статтею “Розпалювання ненависті та ворожнечі” був внесений до Держдуми Росії наприкінці червня. Його автори пропонували залишити кримінальне покарання тільки за дії із застосуванням насильства чи погрозою насильством, використанням службового становища або організованою групою.

Зараз у Росії за цією статтею порушується по кілька кримінальних справ на день – переважно за пости, репости і лайки в соціальних мережах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter