У Яценюка приховують План дій Стратегії з прав людини

Дата: 16 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Кабмін досі не оприлюднив проектний текст Плану дій реалізації Національної стратегії у сфері прав людини.

Про це йдеться у зверненні Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської та Української Гельсінської спілки з прав людини до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Кабмін мав розробити та затвердити План дій щодо реалізації Нацстратегії з прав людини на період до 2020 року протягом трьох місяців.

Вже 23 дні Кабінет Міністрів України не публікує текст вказаного розпорядження уряду.

“Одним із базових принципів Стратегії є відкритість і прозорість реалізації її положень, аби максимально залучити до її реалізації та моніторингу всіх заінтересованих сторін. Саме тому як Національна стратегія, так і проект Плану дій розроблялися за активної участі організацій громадянського суспільства та незалежних експертів”, – нагадала Валерія Лутковська прем’єр-міністрові Арсенію Яценюку.

Утаємничення процесу розробки тексту Плану дій в односторонньому порядку несе в собі загрозу спотворення виваженого тексту та внесення суттєвих змін, наголошує Омбудсман.

Вона просить прем’єр-міністра не допустити змістовного редагування проекту Плану дій та опублікувати затверджений План в найкоротший термін.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter