У Греції на сім місяців в’язниці засудили єпископа, який закликав “наплювати на геїв”

Дата: 29 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Грецький суд визнав винним у порушенні антирасистських законів та зловживанні повноваженнями провідного церковного посадовця Елладської православної церкви за його публікації проти геїв.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Associated Press.

Єпископ Калавритський і Егіалійський Амвросій отримав семимісячний термін ув’язнення з відтермінуванням на три роки. У своєму пості у 2015 році Амвросій закликав “наплювати” на гомосексуалістів, заявивши, що “вони не є людськими істотами, вони є вадою природи”.

Суд у місті Егіо одноголосно визнав винним єпископа, який є одним із найбільш консервативних у цій впливовій грецькій церкві. Раніше суд нижчої інстанції виправдав його, але справу оскаржили. Адвокат групи громадян, які подали до суду на єпископа, привітав його рішення в понеділок, заявивши, що воно обмежує “підбурливі і расистські висловлювання”.

Нагадаємо, у серпні минулого року в Молдові суд визнав винним у “закликах до дискримінації за переконаннями та ознакою сексуальної орієнтації” диякона Геннадія Валуце, який окропив святою водою ЛГБТ-активістку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter