У Гюмрі біля консульства Росії у сутичках постраждало 15 осіб

Дата: 16 Січня 2015
A+ A- Підписатися

У сутичках неподалік від консульства Росії в Гюмрі постраждало 15 осіб, зокрема 5 поліцейських.

Як повідомляє кореспондент “Медузи“, стан трьох постраждалих оцінюється як важкий. Двоє поліцейських поранені в голову.

Місцеві жителі вийшли на акцію з вимогою передати вірменським правоохоронним органам російського солдата, затриманого за вбивство сім’ї з 6 осіб. Під час акції протесту 10 учасників було затримано.

Демонстранти вимагають надати докази того, що підозрюваний перебуває на території Вірменії і вимагають переведення його до вірменського слідчого ізолятору.

Учасники акції висловили вимогу, щоб президент Вірменії, прем’єр-міністр, спікер парламенту і начальник поліції негайно приїхали в Гюмрі, в іншому випадку пообіцяли домагатися їх відставки.

Ще одна акція пройшла в Єревані: на площі Свободи в центрі міста люди запалили свічки на пам’ять про загиблих, не скандуючи ніяких гасел. Однак кілька десятків осіб було затримано. У розмовах з адвокатами поліцейські повідомили, що до них надійшла оперативна інформація про присутність на площі озброєних людей.

Нагадаємо, сім’ю з 6 осіб, зокрема дворічну дівчинку, було вбито в Гюмрі вранці 12 січня. У вбивстві підозрюється військовослужбовець 102-ї російської військової бази Валерій Пермяков. Його затримали при спробі перетнути кордон Вірменії з Туреччиною. На допиті Пермяков зізнався у скоєному.

Розслідуванням займаються російські правоохоронці. Прокуратура Вірменії зазначила, що згідно з Конституцією РФ російського громадянина не може бути передано іншій державі. Генпрокурор Вірменії пообіцяв направити заяву свого російського колеги з проханням передати справу вірменській стороні. Але коли саме таку заяву буде подано – невідомо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter