У Дзержинську ромів не пускають у бомбосховища

Дата: 24 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Ромська громада Дзержинська скаржиться на дискримінацію: багатодітні родини місцеві мешканці не пускають до бомбосховищ, швидка допомога відмовляється приїжджати на виклики до ромського табору.

Про це йшлося на робочої зустрічі ромських громадських лідерів з представниками громадськості, установ та організацій міста на території компактного проживання ромської громади Дзержинська Донецької області. 

Було обговорено такі проблеми, як оповіщення населення про небезпеку, його інформування про порядок дій у сформованих надзвичайних умовах, евакуацію і розосередження, медичний захист, навчання ромського населення в області цивільній безпеці і захисту від надзвичайних ситуацій під час бойових дій.

Тема зустрічі стосувалась і культури поведінки в бомбосховищах місцевого населення стосовно ромських дітей та родин під час проведення воєнних дій. Бо навіть там роми знову стикаються з прямою дискримінацією.

Зокрема, за свідченнями ромів, місцеві мешканці не пускають їхні родини до бомбосховищ або виганяють з них, і родини з дітьми лишаються під обстрілами та вимушені переховуватися у непристосованих приміщеннях.

Роми скаржаться на те, що немає відповідних закладів, що могли би прихистити багатодітні ромські родини. Швидка допомога часто не хоче приїжджати на виклики до ромського табору, лікарі відмовляються забирати хворих, і вони змушені діставатися до лікарні самотужки.

Матері скаржаться, що діти почали погано спати, на звуки снарядів реагують плачем та істерикою ( у таборі дуже сильне відлуння з усіх боків – з Новгородська, Артемівська, Горлівки, також вівся вогонь з гранатометів на відстані 100 метрів від табору). Через обстріли діти не ходять до школи.

Ромська громада сподівається, що влада її все ж таки почує і надасть можливість отримати знання та практичні навички безпечної поведінки родини під час бойових дій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter