У Болгарії затримали підозрюваного у вбивстві журналістки Вікторії Маринової

Дата: 09 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Болгарські правоохоронці затримали ймовірного вбивцю тележурналістки Вікторії Маринової, яку знайшли мертвою 6 жовтня.

Про це повідомляє болгарський портал Darik News.

Поліція затримала громадянина Румунії українського походження за підозрою у причетності до вбивства тележурналістки Вікторії Марінової. Наразі його алібі перевіряється.

Зараз підозрюваного допитують у поліції міста Русе.

Як повідомлялося раніше, журналістку-розслідувачку, адміністративну директорку й ведучу регіонального каналу TVN Вікторію Маринову вбили вечері 6 жовтня. Перед смертю Маринова з колегами працювала над розслідуванням про розтрату грошей, які Євросоюз виділив на поліпшення інфраструктури. В матеріалах справи фігурує ім’я голови болгарської “дочки” “Лукойлу” Валентини Златевої.

Убивство Маринової стало третім убивством журналістів за цей рік на території Євросоюзу. В середині жовтня 2017 року була підірвана у власній машині журналістка-розслідувачка Дафне Галіція, яка співпрацювала з OCCRP і брала участь у розслідуванні “Панамського архіву”. Винних у її вбивстві так і не знайшли.

Влітку 2018 року в Словаччині був убитий журналіст-розслідувач Ян Кучак разом зі своєю нареченою. Невідомі прийшли до них у будинок вночі і розстріляли пару. За даними поліції, їхнє вбивство замовили за 70 тисяч євро. Після їхньої смерті прем’єр-міністр Словаччини, міністр культури і ще кілька чиновників пішли у відставку. Кучак розслідував зв’язки італійської мафії з Братиславою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter