У Білоцерківській колонії порушують право в’язнів на приватність – моніторинг

Дата: 21 Березня 2017
A+ A- Підписатися

Адміністрація Білоцерківської виправної колонії порушує низку прав та свобод засуджених, зокрема, право на приватність: ліжка в житлових секціях розміщені впритул одне до одного, що не забезпечує особистого простору для в’язнів, кабінки туалетів не обладнано дверцятами, а в лазні відсутні перегородки.

Це засвідчили учасники візиту без попередження, який здійснили 15 березня працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини спільно з громадськими моніторами в рамках реалізації Національного превентивного механізму.

Учасники моніторингової групи зазначили, що в житлових приміщеннях та камерах штрафних приміщень відсутні бачки з питною водою. Більшість відділень соціально-психологічної служби, в яких мешкають засуджені, перебувають у занедбаному стані, стеля та стіни уражені пліснявою, бракує штучного освітлення, у житлових приміщеннях виявлено несправні електричні розетки. У цих відділеннях відсутні кімнати для сушіння одягу та взуття.

На час візиту умови праці для засуджених на виробничих дільницях не відповідали встановленим вимогам. Дахи будівель протікали. Побутові приміщення, а саме: кімнати для обігріву, переодягання та душові були у забрудненому стані, у більшості з них відсутнє штучне освітлення.

За словами засуджених, в колонії існує негативна практика залучення адміністрацією установи окремих засуджених до здійснення контролю за поведінкою інших в’язнів, унаслідок чого такі особи перебувають у більш привілейованому становищі, ніж інші.

За результатами моніторингового візиту відповідну інформацію буде направлено до Міністерства юстиції України для вжиття відповідних заходів реагування та усунення виявлених недоліків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter