У Авакова за дотриманням прав людини слідкуватиме окреме управління

Дата: 24 Травня 2017
A+ A- Підписатися

У Міністерстві внутрішніх справ України створене Управління моніторингу дотримання прав людини, яке відслідковуватиме порушення прав людини в діяльності МВС і центральних органів влади.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

“У структурі Міністерства внутрішніх справ створено Управління моніторингу дотримання прав людини. Завданням цього підрозділу є моніторинг, вивчення та аналіз проблемних питань, пов’язаних з порушенням прав людини в діяльності МВС і центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра внутрішніх справ України, відповідно до міжнародних стандартів у галузі правоохоронної діяльності”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прес-службі, про початок роботи управління заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук говорила на зустрічі з представниками Консультативної місії Європейського Союзу в Україні: головним радником з питань належного врядування Лайді Сурвою, головним радником з питань управління кадровими ресурсами Крістіною Мюлер, радником з питань з прав людини та меншин Ула Куарнтром та експертом відділу адміністрування Консультативної місії ЄС в Україні Євгеном Килимником.

Відзначається, що представники Консультативної місії ЄС запропонували експертну підтримку на етапі визначення пріоритетних напрямків діяльності підрозділу, розробки кваліфікаційних вимог до кандидатів на посади в підрозділ і механізмів налагодження комунікації всередині та за межами відомства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter