У 57-річного Дегерменджи в кримському СІЗО розвивається пневмонія – адвокат

Дата: 28 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Фігурант “справи Веджіє Кашка” Бекір Дегерменджи, якого в окупованому Криму звинувачують у вимаганні, потребує кваліфікованої медичної допомоги.

Адвокат 57-річного кримськотатарського активіста Едем Семедляєв повідомив у Facebook, що в СІЗО у Дегерменджи розвивається пневмонія.

За словами захисника, працівники ізолятору не можуть надати чоловіку професійну допомогу.

“Ми неодноразово озвучували цю проблему, одна ситуація залишається незмінною”, − зазначив адвокат.

Він також додав, що на проблеми зі здоров’ям скаржиться інший фігурант “справи Веджіє Кашка” Казім Аметов.

“Він страждає на високий артеріальний тиск і останнім часом в нього різко погіршився зір”, − зауважив Семедляєв.

У Сімферополі 23 листопада російські силовики затримали групу кримських татар – Кязіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача й Бекіра Дегерменджі. Їх звинувачують у вимаганні у громадянина Туреччини. При затриманні російськими силовиками стало погано ветеранці кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше стало відомо, що жінка померла.

15 березня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт фігурантів “справи Веджіє Кашка” до 15 травня.

65-річний кримськотатарський активіст Асан Чапух переніс мікроінсульт у СІЗО й потребував термінової госпіталізації. Його адвокат Айдер Азаматов вимагав перевезти підзахисного до міської лікарні.

У Бекіра Дегерменджі – хронічна астма, його стан погіршився в СІЗО. У залі підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму 6 грудня активісту викликали “швидку допомогу”. У ніч на 14 грудня Дегерменджі потрапив до реанімації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter