У 2018-му у світі вбили 94 працівників ЗМІ – Міжнародна федерація журналістів

Дата: 02 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Міжнародна федерація журналістів (IFJ) опублікувала список із 94 журналістів і співробітників ЗМІ, які загинули під час інцидентів, пов’язаних з роботою, у 2018 році.

Про це йдеться на сайті організації.

У своєму 29-му списку федерація повідомляє, що цього року 84 особи (журналісти, оператори, фіксери, техніки) загинули внаслідок цілеспрямованих убивств, бомбардувань і перехресного вогню, крім того, померли ще десятеро людей (водії, охоронці та асистент продавця). Серед 94 постраждалих є шість жінок. Були також три випадки смерті, пов’язані з роботою.

За даними IFJ за 2018 рік, Азійсько-Тихоокеанський регіон має найвищий рівень убивств (32), за ним ідуть Америки (27), Близький Схід і Арабський світ (20). Африка посідає четверте місце з 11 вбивствами перед Європою з чотирма.

Станом на 27 грудня Міжнародна федерація журналістів зафіксувала: цілеспрямовані вбивства, смерть від ударів бомб та під перехресним вогнем – 94, смерть від нещасних випадків та стихійних лих – три, загальна кількість смертей – 97.

У 2017-му загиблих працівників медіа було 82, а в попередні три роки спостерігалася тенденція до зниження цього показника.

Раніше в організації “Репортери без кордонів” повідомляли, що у 2018 році вбили щонайменше 80 журналістів та інших працівників ЗМІ через їхню професійну діяльність.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter