У 10% українських шкіл учні досі мають ходити в туалет на вулицю

Дата: 08 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

У 10% українських шкіл туалети досі розташовані на вулиці. А більше 30% вбиралень у приміщеннях шкіл потребують термінового ремонту.

Про це повідомляє у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе.

За його інформацією, така статистика стосується навчальних закладів, які розташовані в селах та невеликих містах. Найчастіше – початкових шкіл. Міносвіти для вирішення цієї проблеми вже розпочало програму з облаштування туалетів усередині шкіл.

“До речі, більше 30% навіть тих вбиралень, що знаходяться в приміщеннях шкіл, потребують термінового ремонту. А є випадки, коли ремонт проведений, але не встановлені дверцята на кабінки або немає туалетів для потреб дітей з інвалідністю. І це теж потрібно змінювати”, – повідомив Парцхаладзе.

Як повідомлялося раніше, оновлені державні будівельні норми щодо інклюзивності будівель наберуть чинності з 1 квітня цього року. За новими нормами, всі будинки та споруди в Україні, а також необхідна інфраструктура повинні будуть обов’язково проектуватися з елементами доступності. Впровадження цих норм є однією з першочергових вимог у зв’язку з ратифікацією Конвенції ООН про права людей з інвалідністю та Угоди про асоціацію з ЄС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter