“У зв’язку з істотним суспільним резонансом”: Татаров написав заяву про зупинення повноважень

Дата: 21 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Заступник глави Офісу президента Олег Татаров, відставки якого ще влітку вимагали правозахисники, написав заяву про зупинення своїх службових обов’язків.

Про це повідомляє “Українська правда”. 

На початку грудня стало відомо, що НАБУ почало розслідувати справу щодо Татарова, яка стосується його можливої причетності до фальсифікації експертизи в справі колишнього нардепа та забудовника Максима Микитася. 18 грудня представники САП та НАБУ прийшли в Офіс президента і повідомили йому про підозру.

Заяву про зупинення повноважень Татаров написав “у зв’язку з істотним суспільним резонансом і для уникнення будь-яких маніпулятивних трактувань”.

Нагадаємо, що Олег Татаров обійняв посаду заступника главу ОП Володимира Зеленського на початку серпня, а в листопаді ввійшов до складу Комісії з правової реформи.  Одразу після призначення низка правозахисних організацій закликала президента звільнити Татарова, адже за часів Януковича він був одним з керівників МВС та відверто вводив в оману журналістів щодо подій 23 січня 2014 року в Києві. 

Тоді представники “Беркуту” побили атовмайданівців та розтрощили їхні автомобілі. Однак, за версією Татарова, саме активісти “переслідували чотири автобуси “Беркуту” та “намагалися завдати їм тілесних ушкоджень”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter