У ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову форму

Дата: 02 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Військовослужбовиці ЗСУ вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, які виготовлені з врахуванням жіночих антропометричних параметрів.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Фото: Міністерство оборони України

У нову форму внесли конструктивні елементи, що дозволяють жінкам-військовослужбовцям почуватися комфортно під час виконання завдань в польових умовах та пунктах постійної дислокації.

Костюми виготовляють у розмірах від 40 до 64, зрості від 146 до 188 сантиметрів та у двох повнотних групах: II та III.

Моделі розробляв відповідний підрозділ ЗСУ разом з громадськими організаціями та українськими виробниками. Вони проходили військово-дослідні випробування в одній з військових частин.

Над розробкою та впровадженням форми для жінок працювало дуже багато людей. Адже в українській армії нині несуть службу десятки тисяч жінок. З них – близько 5 тисяч перебувають на передовій. Їх кількість лише зростатиме. 

Вже зараз ми бачимо дедалі більшу зацікавленість жінок в залученні до Збройних сил на добровільній основі. Наше завдання – створити гідні умови для їхньої служби“, – заявила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

У 2024 році планується закупити 65 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів та 100 тисяч комплектів жіночої білизни, зазначають у Міноборони. У січні оголосили тендери на закупівлю цих товарів.

Нагадаємо, у серпні 2023 року Міністерство оборони України затвердило зразок-еталон літньої польової форми для військовослужбовиць, який представили на початку липня. А наприкінці жовтня поточного року Міноборони поставило на забезпечення в Збройні сили України жіночу білизну, перед цим вона пройшла всі необхідні випробування у військових підрозділах.

У січні 2024 року Міністерство оборони України затвердило другий зразок бронежилета для військовослужбовиць. Його вага складає від 10,5 кілограма і більше, залежно від комплектації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter