У житомирській колонії в’язня побили до смерті й списали на “серцеву недостатність”

Дата: 23 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Через смерть ув’язненого в слідчому ізоляторі виправної колонії Житомира правоохоронці розслідують три кримінальні провадження. У висновку судово-медичного експерта від 19 липня йдеться про те, що причиною смерті стала тупа травма грудної клітки, множинні переломи ребер з ушкодженням легень, шок тощо.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області.

Водночас фельдшер міської медчастини філії Центру охорони здоров’я ДКВС України в Житомирській області 18 липня, у день трагічної події, констатував смерть цього ув’язненого з попереднім діагнозом “гостра серцева недостатність”.

Після того як під час перевірки слідчого ізолятора правоохоронці виявили розбіжності у висновках медиків, Житомирська окружна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ч. 2 ст. 121 (“Умисне тяжке тілесне ушкодження”) КК України.

Крім цього, окружна прокуратура розпочала ще два кримінальних провадження. Перше – за фактом неналежного виконання професійних обов’язків з боку медпрацівників міської медчастини філії держустанови “Центр охорони здоров’я ДКВС України” в області, а друге – за фактом неналежного виконання службовцями Житомирської установи виконання покарань службових обов’язків щодо забезпечення належної охорони та нагляду за ув’язненими.

Зараз матеріали проваджень об’єднали в одне і скерували до ДБР для проведення досудового розслідування.

Нагадаємо, у липні поточного року в Бердянській виправній колонії №77 під час перевірки виявили порушення прав засуджених на належні умови тримання та захист від катування і жорстокого поводження. 

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter