У Зеленського розповіли, кого каратимуть після деокупації Криму

Дата: 24 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Після деокупації Кримського півострова до відповідальності притягуватимуть топпосадовців, що працюють в окупаційних адміністраціях.

Про це  під час першого парламентського саміту Кримської платформи в Загребі 24 жовтня заявила постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, передає кореспондент видання ZMINA.

За її словами, українська влада притягуватиме до відповідальності топпосадовців, що “сприяли утвердженню окупаційного режиму на території Кримського півострова, тих, хто вчиняв міжнародні злочини, воєнні злочини, порушував права людини”. На цю категорію злочинців амністія не поширюватиметься. З формою відповідальності для них влада визначиться згодом. 

Ташева зазначила, що більшість людей, які проживають на території півострова, не причетні до масових та воєнних злочинів Росії.

“Цим усім людям нема чого боятися: вони не нестимуть відповідальності за те, що просто проживали в умовах окупації”, – заявила Ташева.

Напередодні представниця президента України в АРК повідомила, що державні органи разом із 36 представниками громадських організацій, експертами, народними депутатами працюють над кількома документами щодо майбутнього Криму після деокупації українського півострова. У владі вважають, що громадяни України в тимчасово окупованому Криму мають чітко розуміти, що їх чекає після звільнення півострова. 

Як відомо, правозахисна спільнота в Україні вважає, що агресія Росії в Україні стала можливою через те, що світ не притягнув до відповідальності Росію за її міжнародні злочини в Молдові, Чечні, Грузії, Сирії та Малі. Правозахисники в Україні переконані, що мир неможливий без правосуддя. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter