У Зеленського досі не розпочали діалогу з Меджлісом щодо звільнення кримських татар – Чийгоз

Дата: 02 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Офіс президента Володимира Зеленського досі не обговорював питання звільнення кримських татар, яких незаконно утримують в ув’язненні на території Росії та окупованого Криму, з представниками Меджлісу. 

Про це розповів заступник голови Меджлісу кримських татар Ахтем Чийгоз у коментарі “Крим.Реалії”.

Останнім часом єдиним з високопосадовців, які зустрічались із представниками Меджлісу, був очільник Кабміну Олексій Гончарук. 

“Ми непогано поспілкувалися, і, на жаль, прем’єр, як і ми, не має стосунку до процесу обміну. Ми обговорювали питання в межах його компетенції. Понад годину тривала зустріч, і я вважаю, що для першого разу вона пройшла нормально”, – розповів Чийгоз. 

Як відомо, на зустрічі “нормандської четвірки” та під час двосторонніх перемовин Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним, які відбулися на початку грудня минулого року, питання анексії Автономної Республіки Крим не піднімали. Не зробили цього нібито через брак часу. 

За даними правозахисників, Росія досі утримує у себе 87 українців. Серед них Володимир Дудка та Олексій БессарабовОлександр ШумковВалентин Вигівський, кримські татари, яких російські силовики переслідують за звинуваченнями в участі у “Хізб ут-Тахрір”, і десятки інших людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter