Питання Криму в “нормандському форматі” не обговорювали – Зеленський

Дата: 10 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

На зустрічі “нормандської четвірки” та під час двосторонніх перемовин Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним питання анексії Автономної Республіки Крим не піднімали. 

Про це повідомляє “Українська правда”. 

За словами Зеленського, на обговорення теми анексії не вистачило часу. 

“Я дуже хотів обговорювати це питання (Криму. – УП). Не буду вам брехати, тому що ми на перше ж питання про розведення витратили 30–40 хвилин, тому що у мене своя позиція. Потім обмін, він пішов легше. І до Криму детально ми не дійшли”, – сказав він. 

Питання Криму, як запевнив Зеленський, мають обговорити на наступній зустрічі в “нормандському форматі”, яка має відбутися через чотири місяці. 

Водночас під час свого виступу за результатами зустрічі в “нормандському форматі” він окреслив низку принципів, якими Україна не поступиться на шляху до встановлення миру на сході країни. У своїй промові Зеленський наголосив, що Крим – це Україна. 

“Я хочу окреслити низку принципів, яких я ніколи не порушу, як президент України, бо з цим ніколи не погодиться український народ. Перше – це неможливість федералізації. Україна – унітарна держава. Це незмінна стаття Конституції України та непорушний принцип існування держави.  По-друге, Україна – незалежна, самостійна, демократична держава, вектор розвитку якої завжди обиратиме виключно народ України. Третє – неможливість компромісів з урегулювання ситуації на сході України через поступки територією в межах міжнародно визнаних кордонів. Для кожного українця і Донбас, і Крим – це Україна”, – сказав він.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter