У Запорізькій області росгвардійці розстріляли військових РФ, які хотіли здатися в полон

Дата: 08 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У Запорізькій області поблизу села Чистопілля бійці Росгвардії розстріляли шістьох російських військових, які збиралися здатися в полон українським Силам оборони.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Фото з відкритих джерел

Для підтримання військової дисципліни та недопущення поширення панічних настроїв серед особового складу окупаційних військ, що діють на Запорізькому напрямку, противник задіяв підрозділи Росгвардії. Так, стало відомо, що 5 січня поблизу населеного пункту Чистопілля було розстріляно 6 осіб, які висловили позицію про здачу в полон Силам оборони України“, — йдеться у повідомленні.

Генштаб також повідомляє, що з метою дискредитації українського військового керівництва противник поширює дезінформацію про підготовку вогневого ураження Силами оборони медичних закладів Луганщини, де проходять лікування поранені російські загарбники.

Нагадаємо, на початку грудня засновник правозахисного проєкту Gulagu.net Володимир Осєчкін опублікував світлини знущань, яким, за його словами, піддають тих в’язнів у російських колоніях, які відмовляються їхати на війну найманцями або не підтримують цей процес загалом. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter