У Запорізькій області суд відправив за ґрати на 15 років бойовика так званої “ДНР” за держзраду

Дата: 20 Листопада 2022
A+ A- Підписатися
Уродженця міста Торез, який добровільно перейшов на бік російських окупантів та воював проти ЗСУ, у Запорізькій області засудили до 15 років позбавлення волі за державну зраду. 
 
Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.
 

“Прокурори у суді довели, що у лютому 2022 року мешканець Тореза, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив до лав незаконного збройного формування, підконтрольного так званій “ДНР”. Перебуваючи на посадах стрілка та командира різних підрозділів “народної міліції ДНР”, виконував злочинні накази командирів російських військ”, ідеться у повідомленні.

Зазначається, що засуджений здійснював оборону бойових позицій, чергував і забезпечував контрольно-пропускні функції на блокпостах. Також він брав безпосередню участь на боці Росії у боях проти українських захисників на території Пологівського району Запорізької області.

Під час здійснення оборони рубежів для утримання тимчасово окупованої території Пологівського району, чоловіка взяли в полон бійці ЗСУ.

Суд визнав його винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу) та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.

Нагадаємо, уродженця Донецька суд відправив за ґрати на 13 років, визнавши винним у вчиненні умисних дій для зміни меж території та держкордону України, держзраді та участі у незаконних збройних формуваннях. Слідчі кажуть, що проти українських військових він воює на боці російських бойовиків з 2015 року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter