У законопроєкті “Про медіа” переглянуть норми про обов’язкове інформування щодо зміни накладу друкованих ЗМІ

Дата: 30 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв обіцяє переглянути норми в законопроєкті “Про медіа” щодо обов’язкового внесення до реєстру інформації про зміну накладу для друкованих медіа.

Про це він повідомив 29 січня під час громадського обговорення законопроєкту.

Перед цим медіаюрист Інституту масової інформації Алі Сафаров звернув увагу на те, що друковані медіа мають притягатися до значної відповідальності в разі несвоєчасного внесення до реєстру інформації про наклад: “Але це інформація, яка не несе суспільної небезпеки”.

Ці аргументи Микита Потураєв визнав слушними та пообіцяв переглянути відповідні норми.

Також, на думку учасників дискусії, у законопроєкті “Про медіа” передбачено завеликі штрафи для друкованих ЗМІ (від 170 тисяч). За словами президента громадської спілки “Українська асоціація медіабізнесу” Олексія Погорєлова, річний бюджет маленького регіонального ЗМІ – 200 тис. грн (у штаті близько трьох людей, наклад 3–4 тисячі).

Нагадаємо, 27 грудня 2019 року група народних депутатів зареєструвала законопроєкт № 2693 “Про медіа”. Його авторами стали члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлизавета Богуцька, Тетяна Тябуха, Павло Сушко, Дмитро Нальотов, а також членкиня Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба.

Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter