У Єрусалимі палестинка стала першою жінкою-пастором на Святій Землі

Дата: 24 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У Єрусалимі відбулося висвячення першої палестинської жінки-пастора на Святій Землі. Церемонію провели в лютеранській церкві в Старому місті.

Про це повідомляє BBC.

Церемонія висвячення Саллі Азар. Джерело: AP

Саллі Азар очолить англомовну громаду церкви Викупителя це Євангелічно-лютеранська церква Йорданії та Святої Землі. Висвячення Азар провели в переповненій натовпом церкві в Старому місті Єрусалиму.

“Я сподіваюся, що багато дівчат і жінок дізнаються, що це можливо і що інші жінки в інших церквах приєднаються до нас”, сказала Азар.

Церемонія висвячення Саллі Азар. Джерело: AP

За даними Близькосхідної ради церков, Азар стане однією з пʼяти висвячених жінок на Близькому Сході, приєднавшись до однієї жінки в Сирії та трьох у Лівані.

Євангелічно-лютеранська церква заявляє, що має близько 3 тисяч послідовників у Єрусалимі, на Західному березі річки Йордан і в Йорданії. Християни становлять меншість на палестинських територіях, в Ізраїлі і Йорданії. Більшість християн там належать до греко-православної й латинської католицької церков, які не допускають жінок-священиків. Проте за останні кілька десятиліть дедалі більше протестантських церков висвячують жінок. Вони мають невеликі місцеві громади, а також керівні посади в школах і лікарнях на Святій Землі.

Нагадаємо, у липні минуло року Папа Римський Франциск уперше призначив жінок до Департаменту в справах єпископів Ватикану. Раніше до цього комітету входили тільки чоловіки.

Раніше ZMINA повідомляла, що восени 2021 року фінського пастора Деніса Свенфельта в місті Пієтарсаарі (євангелічно-лютеранська церква) відсторонили від богослужіння, оскільки він публічно заявив, що не може працювати зі святенницями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter