У Японії з онлайн-булінгом боротимуться за допомогою штучного інтелекту

Дата: 23 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Один із найбільших японських інтернет-порталів Yahoo Japan видалятиме образливі коментарі зі всіх своїх сайтів за допомогою штучного інтелекту.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Kyodo News.

Фото: Міністерство юстиції України

Компанія згодом випустить список висловів, які вважатимуться образливими, та пояснить критерії видалення. Завдяки штучному інтелекту дописи з образами видалятимуться автоматично. Якщо після блокування користувач, який поширював образливі вислови, зареєструє новий акаунт, його теж заблокують.

Компанія обіцяє регулярно публікувати звіти про кількість видалених коментарів. Крім того, Yahoo Japan прийматиме скарги користувачів, дописи яких видалив штучний інтелект. У такий спосіб у компанії прагнуть забезпечити свободу вираження поглядів.

“Ми докладемо всіх зусиль для запобігання та стримування образливих постів”, – сказав президент материнської компанії Yahoo Japan Кентаро Кавабе.

Посилити боротьбу з булінгом вирішили після смерті японської акторки Хани Кімури. Вона наклала на себе руки через цькування в інтернеті. Перед смертю Кімура залишила пост у твіттері, у якому повідомила про шквал критики в її бік.

“Щодня отримую по сто думок про себе. Мені боляче від цього. Це було життя, в якому я хотіла бути коханою. Дякую всім, хто мене підтримував. Не хочу більше бути людиною. Прощавайте”, – написала вона.

За інформацією поліції, перед скоєнням самогубства їй надіслали 300 повідомлень про ненависть із близько 200 акаунтів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter