У Вищій школі держуправління підвищуватимуть обізнаність держслужбовців про гендерну рівність

Дата: 02 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Урядова уповноважена з питань гендерної політики та державний заклад післядипломної освіти “Вища школа публічного управління” підписали меморандум, згідно з яким мають підвищувати рівень професійної компетентності держслужбовців щодо питань гендерної політики. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення навчання держслужбовців у центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації. Фото: buk-visnyk.cv.ua

Документ підписали уповноважена Катерина Левченко та директорка закладу Юлія Лихач

Ухвалений меморандум передбачає роботу над забезпеченням єдиної державної гендерної політики, щоб чоловіки та жінки в Україні мали рівні права у всіх сферах життя. 

Ще до підписання документа, за словами Левченко, разом зі школою готували тренінгові програми для держслужбовців у сфері гендерної рівності, недискримінації та надання допомоги постраждалим від сексуального насильства пов’язаного з конфліктом. 

“За час війни це перший меморандум, який ми підписали з нашими партнерами з міжнародних, громадських, професійних організацій, організацій роботодавців і будемо сподіватися, що він буде допомагати нам ще ефективніше співпрацювати”, – каже Левченко. 

Вища школа публічного управління поміж іншим вчить голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.

Створили заклад наприкінці минулого року, трансформувавши Українську школу урядування. Однак у Нацагентстві з питань державної служби переконували, що йдеться не лише про зміну назви та структури закладу, а про зміну підходів, інструментів та якості. 

“Ідеться про нову філософію навчання публічних службовців. Про унікальність, неповторність та місійність. Про цінності, які є в кожному із нас, публічних службовцях. Про усвідомлення себе, своїх потреб у професійному розвитку та важливості своєї місії для країни”, – казала голова органу Наталія Алюшина.

Нагадаємо, що ще до початку повномасштабного російського вторгнення в Україні більшість органів виконавчої влади вже мала гендерних уповноважених чи радників. 

Посада урядової уповноваженої з’явилась у 2017-му й вже наступного року її обійняла Катерина Левченко, яка до цього працювала очільницею громадської організації “Ла Страда-Україна”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter