У Вовчанську досі лишаються близько пів тисячі людей – ОВА

Дата: 12 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У місті Вовчанськ Харківської області, яке зазнає постійних обстрілів з боку військ РФ, досі перебувають близько 500 людей. Евакуація триває.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Евакуація людей з Харківщини

“Евакуація цивільного населення не припиняється. За нашими даними, у Вовчанську залишається до 500 людей. Дані оновлюються”, – повідомив Синєгубов.

Він додав, що за добу кількість масованих артилерійських та авіаударів збільшилася, крім того, збільшилася й кількість населених пунктів, де тривають активні бойові дії.

Він наголосив, що місто Вовчанськ, село Липці та всі пункти північного прикордоння Харківщини практично цілодобово перебувають під російським вогнем. З цих населених пунктів триває евакуація.

Евакуація людей з Харківщини

Усім, кому це необхідно, ми надаємо місце для тимчасового проживання. Зокрема, у нас є комунікація з нашими міжнародними партнерами, які надають людям усе необхідне”, – сказав голова ОВА.

За його словами, більшість людей самостійно виїжджають, наприклад, до родичів у інші населені пункти Харківської області. Проте 40% евакуйованих потребують тимчасового житла. З тих населених пунктів, де вже тривають бойові дії, людей допомагають вивозити військові.

Нагадаємо, що лише за добу російські війська обстріляли 27 населених пунктів Харківської області, є загиблі та постраждалі. 

У Вовчанську внаслідок обстрілів загинула 73-річна жінка та 51-річний чоловік, у селі Глибоке – 63-річний чоловік. Семеро людей отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter