У ВООЗ попереджають про нову хвилю коронавірусу, спричинену штамом “Дельта”

Дата: 28 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Всесвітня організація охорони здоров’я впродовж вихідних зареєструвала найменше випадків захворювання на COVID-19 у світі з лютого 2021 року. Але попри це у ВООЗ попереджають, що штам “Дельта”, зафіксований вже у 92-х країнах світу, може викликати нову “смертоносну хвилю”.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Guardian.

Як зазначається, у більшості європейських країн кількість інфікованих, госпіталізованих і померлих осіб знизилася до “небаченого з минулого літа рівня”. Деякі країни ЄС ще більше послаблюють карантинні обмеження в міру просування кампанії з масової вакцинації населення.

Попри це Німеччина вже закрила кордони для громадян Португалії, оскільки там понад 70% нових випадків вже припадає на “Дельту”.

Також у декількох регіонах Іспанії, зокрема в Каталонії, зареєстровано 20% випадків зараження новим штамом. Фахівці прогнозують, що “Дельта” може стати штамом, який домінуватиме в регіоні впродовж двох-чотирьох тижнів.

Подібна ситуація прогнозується і в Греції до середини серпня. Зазначається, що у країні влітку можуть знадобитися суворі локальні локдауни в районах з низьким охопленням вакцинацією, де спостерігається різке збільшення випадків захворювання.

В Ізраїлі, де темпи вакцинації — одні з найвищих у світі, знову ввели вимогу обов’язкового носіння захисних масок в приміщеннях через зростання рівня захворюваності в країні. При чому половина інфікованих штамом “Дельта” людей були повністю щеплені препаратом Pfizer / BioNTech.

У столиці Росії вже кілька днів поспіль фіксують рекорди смертності від Covid-19. Мер Москви визнав, що в місті вирує епідемія, і пояснив це поширенням індійського штаму коронавірусу “Дельта”.

В Індонезії зафіксовано новий рекорд захворюваності через штам “Дельта” – понад 21 000 нових випадків COVID-19. Подібні сплески відбуваються по всьому регіону, зокрема, в Таїланді та Малайзії.

Через цей варіант COVID-19 уряди Австралії та Нової Зеландії посилили карантинні вимоги.

За даними видання The Guardian, за останній тиждень кількість випадків COVID-19 зросла на 25% по всій Африці в цілому.

Всього у світі станом на ранок 28 червня зафіксовано понад 181,8 млн випадків зараження коронавірусом, з них понад 3,9 млн – летальні, одужали вже понад 166,3 млн осіб.

Штам коронавірусу “Дельта”, ймовірно, стане панівним, а тому Всесвітня організація охорони здоров’я  радить усім продовжувати носити маски та дотримуватися соціальної дистанції, аби запобігти його поширенню.

Нагадаємо, за прогнозом науковців, нова хвиля пандемії, спричинена штамом коронавірусу “Дельта”, може прийти в Україну до початку осені.

В Україні вакцинація проти коронавірусу розпочалася наприкінці лютого поточного року. Станом на 25 червня першу дозу вакцини встигли отримати понад 1,8 мільйона осіб, а вакцинованих обома дозами налічили понад 490 тисяч.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter