У Волновасі на Донеччині окупанти випустили пропагандистський вісник під українським брендом

Дата: 29 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованій росіянами Волновасі на Донеччині вийшли друком два номери пропагандистської “газети” під вкраденим брендом українського видання “Наше слово”.

Про це повідомила головна редакторка українського медіа Лідія Тараш, пише “Читомо”.

Джерело: nsju.org

Вона наголосила на тому, що окупаційна влада привласнила не тільки назву газети “Наше слово”, а й шрифти, стиль верстки першої сторінки газети, синій колір назви, який журналісти використовували на сайті та сторінці газети у фейсбуку.

Тараш уточнила, що справжнє “Наше слово” припинило друк із початком повномасштабної російської агресії проти України. Станом на зараз усі працівники редакції виїхали з окупованої території, крім однієї колеги, яка загинула. 

Вона повідомила, що представники окупаційної адміністрації “ДНР” давно намагалися “поновити” вихід газети. Зокрема, пропонували співпрацю їй самій. Наразі приміщення редакції окупанти віддали під так званий “пенсійний фонд Волноваського району”.

Жоден член колективу видання не має відношення до випуску “газети”, підкреслила редакторка.

Виданням фальшивого “Нашого слова” опікується донецьке “Государственное унитарное предприятие Донецкой народной республики “Республиканский Медиа Холдинг” на чолі з Романом Карпенком. Він видає ще дві місцеві “газети” на окупованій Донеччині — “Сельская новь” у Мангуському районі та “Заря Приазовья” в Нікольському.

Джерело: nsju.org

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області окупанти захопили видавничу компанію “МВ-холдинг” і під украденим брендом розповсюджують російську пропаганду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter