У Вінниці затримали бойовика “ДНР”, який брав участь у захопленні Горлівки

Дата: 09 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У Вінниці затримали колишнього бойовика-розвідника терористичної організації “ДНР”, який намагався сховатися від правосуддя.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Джерело: пресслужба СБУ

Зловмисником виявився житель Донеччини, який 2014 року добровільно вступив до лав “розвідувальної роти” угруповання “Восток”, контрольоване 1 армійським корпусом збройних сил РФ.

Того ж року чоловік брав активну участь у захопленні адміністративних будівель та ключових об’єктів критичної інфраструктури міста Горлівка на Донеччині.

Ще до початку повномасштабного вторгнення Росії бойовик залишив ряди окупантів і переїхав до Вінниці, де намагався сховатися від правосуддя.

Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали біля будинку, де він тимчасово проживав. Під час обшуку у нього вилучили телефон, де чоловік зберігав власні фото з бойових дій проти сил антитерористичної операції в Донецькій області.

Слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України — участь у терористичній групі чи терористичній організації.

Підозрюваного взяли під варту. Якщо його провина буде доведена, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що у Херсоні СБУ затримала зрадника-прикордонника, який працював у російській катівні.

Йдеться про військовослужбовця 79 прикордонного загону, який під час тимчасової окупації залишився в місті та влаштувався на службу “оперуповноваженим” незаконно створеного правоохоронного органу ворога.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter