У Херсоні затримали зрадника-прикордонника, який працював у російській катівні

Дата: 26 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У Херсоні затримали військовослужбовця 79 прикордонного загону, який під час тимчасової окупації залишився в місті та влаштувався на службу “оперуповноваженим” незаконно створеного правоохоронного органу ворога.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Джерело: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

Викрили його спільними зусиллями СБУ, Державного бюро розслідувань і Держприкордонслужби. 

У період тимчасової окупації Херсона молодший сержант 1998 року народження добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками. В липні 2022 року його призначили “оперуповноваженим оперативного відділу” в захопленій на той час “Північній виправній колонії №90”.

На цій “посаді” чоловік брав участь у репресіях проти місцевих жителів для придушення руху опору в регіоні, уточнили в СБУ.

Після звільнення міста зловмисник намагався сховатися та уникнути правосуддя, але співробітники СБУ і ДБР встановили його місце перебування та затримали.

Спільна міжвідомча група виявила та вилучила мобільний телефон, який він використовував для співпраці з окупантами, а також велику суму готівки в гривнях та доларах США, в які чоловік конвертував рублі.

Затриманому повідомили про підозру в колаборації. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що колаборанта з окупаційного “МВС РФ” у Куп’янську на Харківщині, причетного до викрадення місцевих жителів, засудили до 13 років ув’язнення.

За даними слідства, чоловік на період окупації Харківщини добровільно приєднався до створеного агресором місцевого “управління МВС” як “патрульний”. На цій посаді він “наводив” росіян на місця перебування учасників руху опору й брав участь у їхньому викраденні та розграбуванні майна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter