У Вінниці переселенці з Краматорська відкрили школу волонтерства

Дата: 01 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Переселенці з Краматорська Донецької області відкрили школу волонтерства “Технологія добра” у Вінниці. Проєкт триватиме три місяці, заняття безоплатні.

Про це в коментарі “Суспільному” розповіла тренерка Донецького обласного дитячо-молодіжного центру Олена Кравчук, який ініціював проєкт.

Фото: Суспільне Вінниця

Школа волонтерства розрахована на підлітків та молодь від 14 до 22 років.

За словами тренерки проєкту, у школі розповідають про права та обовʼязки волонтерів, а також пояснюють, якою законодавчою базою слід користуватися. Крім того, тренери порушують питання принципів та етики волонтерства.

Так, до першого заняття долучилися пʼятеро учасників. Серед них – студентка вінницького технічного вишу Олена Макодай, яка прагне більше дізнатися про волонтерський рух.

“Оскільки це дуже важливо зараз, я вирішила, що маю сюди прийти. Це класна можливість дізнатися щось нове. Мені цікаво, як це все працює – як допомагати людям, як шукати можливості та більше відкрити для себе цей напрямок”, зазначила Олена.

Серед тренерів проєкту представники громадських організацій та благодійних фондів. Навчання в школі волонтерства безоплатне, однак необхідна попередня реєстрація.

Нагадаємо, що в жовтні в Києві відкрили центр підтримки переселенців “Наш Краматорськ”. Це вже другий штаб в Україні, де краматорці можуть отримати безоплатну консультацію лікарів та юристів, а також узяти гуманітарні набори та одяг. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter