У Вінниці батьки влаштували мітинг проти дистанційного навчання

Дата: 18 Січня 2021
A+ A- Підписатися

У неділю, 17 січня, близько 50 батьків школярів зібралися біля міської ради Вінниці на акцію проти дистанційного навчання під гаслом “За живу школу!”. 

Про це повідомляє “Суспільне”.

За словами однієї з учасниць акції, пенсіонерки Галини Симчук, через те, що батьки працюють, уроки з онуком-п’ятикласником вчить вона. Вона розповідає, що досить часто зникає інтернет-зв’язок і увага онука розсіюється, а пояснити тему предмета вона не може.

“У мене робота з 9-ї до 18-ї, вдома з дитиною залишається бабуся, їй важко опанувати комп’ютер та допомогти дитині. Тому найкраще рішення – це жива школа”, – розповідала журналістам “Суспільного” інша учасниця мітингу Людмила Романчук.

Акція проти дистанційного навчання тривала близько години. Учасники кажуть, що на мітинг вийшли у вихідний, бо з понеділка по п’ятницю всі на роботах.

Звернення до міськради не передавали, каже вінничанка Анна Корніюк, а акцією хотіли висловити своє незадоволення дистанційною освітою.

Водночас видання “Вінниця.інфо” повідомляє, що 15 січня вінничанка Ольга Симоненко зареєструвала петицію до міської ради з проханням після локдауну (25 січня) відновити в школах навчання. Просить зробити навчання змішаним – “тиждень через тиждень”. За словами авторки петиції, дистанційне навчання не дає учням ні знань, ні бажання вчитися. Станом на 18 січня петицію підписали 140 осіб з 350 необхідних.

Нагадаємо, згідно з онлайн-опитуванням, проведеним Центром прав людини ZMINA під час карантину навесні 2020 року, 40% жінок, які мають дітей шкільного віку, не задоволені ефективністю дистанційної шкільної освіти. З них 24% назвали таку освіту радше неефективною, а 16% – украй неефективною.

Найпоширенішими труднощами для матерів стали необхідність самостійно організовувати навчання (стежити за розкладом, за виконанням дитиною завдань тощо), а також труднощі з поясненням складного матеріалу (21,2%) та мотивацією школярів навчатися вдома (20,6%).

7% учасниць опитування також повідомили, що мали технічні труднощі під час роботи з онлайн-платформами, 6% – говорили про брак комп’ютерної техніки чи особистого простору для навчання дитини, та 3,8% – про брак технічних можливостей, наприклад низьку швидкість інтернет-з’єднання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter